Łatwa i szybka w wykonaniu, a jednocześnie pyszna sałatka z brokuła, fety i ziaren słonecznika, które możecie zastąpić płatkami migdałów.
Składniki:
- opakowanie mrożonych brokułów 0,5 kg
- 1/3 kostki sera feta
- spora garść pestek słonecznika
- łyżka oleju
Wykonanie:
Brokuł gotujemy tak by był delikatnie chrupiący, po ostygnięciu różyczki kroimy na mniejsze części "na jeden gryz" :) Układamy w naczyniu.
Ser feta kroimy w grubą kostkę ok 1,5 x 1,5 cm. Rozkładamy ją na różyczkach brokułu.
Pestki słonecznika lub płatki migdałów wsypujemy na patelnie dodajemy łyżkę oleju i prażymy na małym ogniu.
Gdy w powietrzu zacznie unosić się piękny zapach, a ziarna zmienią kolor, przesypujemy je na ręcznik papierowy, by odsączyć je delikatnie z oleju.
I gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz