W duchu trwających świąt Wielkanocnych, chcę się z Wami podzielić przepisem na jajka faszerowane, jakie zawsze z tej okazji przygotowuję.
- 10 jajek ugotowanych na twardo
- majonez
- 10 dag szynki
- pęczek szczypiorku
- 10 dag łososia
- pęczek koperku
Jajka obieramy, dzielimy na dwie różne części (ja użyłam 14 jaj, więc podzieliłam je na dwie porcie po 7 jaj każda),...
...kroimy na pół i oddzielamy białka od żółtek.
Żółtka rozgniatamy widelcem...
..i do jednej porcji dodajemy wędlinę posiekaną w drobniutką kostkę, szczypiorek (lub, jeśli nie możecie go dostać, jak ja :), możecie go zastąpić porem) oraz 2 łyżki majonezu...
...a do drugiej porcji rozgniecionych żółtek dodajemy posiekanego łososia i koperek oraz 2 łyżki majonezu.
Wszystkie składniki mieszamy i napełniamy nimi przekrojone na pół białka.
Smacznego :)
1 komentarz:
Z szyneczką wygląda super!
Prześlij komentarz