poniedziałek, 1 kwietnia 2013

Jajka faszerowane



W duchu trwających świąt Wielkanocnych, chcę się z Wami podzielić przepisem na jajka faszerowane, jakie zawsze z tej okazji przygotowuję.

 

Składniki:
  • 10 jajek ugotowanych na twardo
  • majonez
  • 10 dag szynki
  • pęczek szczypiorku
  • 10 dag łososia
  • pęczek koperku

Wykonanie:

Jajka obieramy, dzielimy na dwie różne części (ja użyłam 14 jaj, więc podzieliłam je na dwie porcie po 7 jaj każda),...


...kroimy na pół i oddzielamy białka od żółtek.


Żółtka rozgniatamy widelcem...


..i do jednej porcji dodajemy wędlinę posiekaną w drobniutką kostkę, szczypiorek (lub, jeśli nie możecie go dostać, jak ja :), możecie go zastąpić porem) oraz 2 łyżki majonezu...


...a do drugiej porcji rozgniecionych żółtek dodajemy posiekanego łososia i koperek oraz 2 łyżki majonezu.


Wszystkie składniki mieszamy i napełniamy nimi przekrojone na pół białka. 


Smacznego :)

1 komentarz:

Unknown pisze...

Z szyneczką wygląda super!