Twarożek, zwłaszcza ten o niskiej zawartości tłuszczu, jest dobrym źródłem białka dla naszego organizmu, dlatego warto by był obecny w naszej codziennej diecie :)
Ostatnim moim ulubionym sposobem na niego jest połączenie ze świeżymi warzywami, orzechami, olejem roślinnym i przyprawami. Mniam!
Składniki:
- 100 g chudego twarogu
- 100 g warzyw, np świeży ogórek lub pomidor (nie łączymy tych warzyw), papryka, szczypior itp.
- garść ulubionych orzechów (na zdjęciu włoskie)
- szczypior, sól, pieprz
- olej roślinny z pierwszego tłoczenia (ja użyłam rzepakowego)
Wykonanie:
Warzywa kroimy w drobne kawałki, dodajemy do twarogu, doprawiamy solą, pieprzem i olejem, mieszamy i gotowe. Proste, szybkie, pyszne!
Według mnie idealny do spakowania w pojemnik i spożycia na drugie śniadanie (w pracy, szkole, na uczelni) lub kolację :)
1 komentarz:
Bardzo mi się podoba dodatek orzechów :)
Prześlij komentarz