Dzisiaj kolejny wpis dla łasuchów :) Muffiny z białą czekoladą i żurawiną.
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 szklanki cukru
- 85 g masła
- 200 ml mleka
- 2 jajka
- żurawina
- 100 - 150 g białej czekolady
Wykonanie:
Czekoladę rozpuszczamy w misce, nad garnkiem z gotującą się wodą.
W osobnej misce mieszamy wszystkie suche składniki, następnie łączymy je z masą czekoladowo, maślano mleczną i wyrabiamy ciasto :)
Powstałą masą napełniamy foremki i pieczemy w temteraturze ok 180 - 200 stopni przez +/- 30 minut.
Upieczone ciasteczka oprószamy cukrem pudrem i jemy :)
Smacznego!
1 komentarz:
Pyszne, słodkie maleństwa :)
Prześlij komentarz