wtorek, 14 stycznia 2014

Muffiny z białą czekoladą i żurawiną



Dzisiaj kolejny wpis dla łasuchów :) Muffiny z białą czekoladą i żurawiną.

Składniki:
  • 1,5 szklanki mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki cukru
  • 85 g masła
  • 200 ml mleka
  • 2 jajka
  • żurawina
  • 100 - 150 g białej czekolady


Wykonanie:

Czekoladę rozpuszczamy w misce, nad garnkiem z gotującą się wodą.


Masło roztapiamy, ostudzamy, następnie dodajemy czekoladę i mleko.


W osobnej misce mieszamy wszystkie suche składniki, następnie łączymy je z masą czekoladowo, maślano mleczną i wyrabiamy ciasto :)


Powstałą masą napełniamy foremki i pieczemy w temteraturze ok 180 - 200 stopni przez +/- 30 minut.


Upieczone ciasteczka oprószamy cukrem pudrem i jemy :)


Smacznego!

1 komentarz:

posmakujto! pisze...

Pyszne, słodkie maleństwa :)