Zupy to nasze dobro narodowe :) a ja jestem wierną ich fanką! Dlatego dzisiaj prosty przepis na szybką i smaczną zupę z zielonych warzyw.
Składniki:
- 200 g zielonych warzyw (np. cukinia, fasolka, brokuły, szpinak)
- 100 g mięsa, u mnie filet z kurczaka
- świeży imbir
- papryczka chilli
- 30 g kaszy / ryżu / ziemniaków (ja użyłam kaszy jaglanej)
Wykonanie:
Do garnka wkładamy pokrojone warzywa, mięso i kaszę, dodajemy starty imbir oraz dla chętnych chilli. zalewamy dwoma szklankami wody i gotujemy ok 30 minut na średnim płomieniu palnika.
Doprawiamy solą lub zamiennie curry/ / maggi, pieprzem i ulubionymi ziołami. Jeśli uznacie, że zupa jest za gęsta, należy rozrzedzić ją wrzątkiem. I gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz