niedziela, 4 stycznia 2015

Lekki deser z bezą i musem truskawkowym


Pysznych, słodkich przekąsek nigdy dość!

Dlatego dzisiaj bardzo prosty i szybki w przygotowaniu deserek z truskawek, jogurtu i ciastek bezowych :)


Składniki:
  • truskawki
  • kilka bez ok 10 dag (ciasteczek kupowanych na wagę)
  • duży jogurt naturalny
  • cukier trzcinowy




Wykonanie:

W zależności od pory roku, opakowanie mrożonych truskawek lub ok 500 g świeżych owoców blendujemy na mus z kilkoma łyżkami cukru. Nie wskazuje dokładnej ilości cukru, bo zależy ona od Waszych preferencji i słodyczy owoców, które macie.


W naczyniu układamy warstwami po 2 - 3 łyżki stołowe jogurtu naturalnego, tyle samo musu z truskawek i warstwę skruszonych bez,..., jogurt, truskawki, beza, ...


Smacznego!

Brak komentarzy: