Niepozorne danie jednogarnkowe "z resztek" jakie kryją się w lodówce (prawie) każdego z Was ;)
Składniki:
- dynia do 1 kg
- 3 małe marchwie
- cebula (użyłam niewykorzystanych środków cebul, jakie usunęliśmy podczas zapiekania cebul z farszem z tuńczyka)
- 1/4 małej główki kapusty
- resztki kurczaka z obiadu
- 2 łyżki pasty curry, ja użyłam zielonej pasty
- sól, pieprz, olej
Wykonanie:
Warzywa kroimy niedbale i wszystkie razem dusimy pod przykryciem na niewielkiej ilości oleju na wolnym ogniu. Nie ma potrzeby dodawania płynu, wystarczy ta której pozbędą się rośliny, jednak jeśli zbyt szybko płyn odparuje, dolejcie pół szklanki przegotowanej wody.
Po 5 minutach dodajemy rozdrobnione resztki kurczaka, jakie pozostały Wam w lodówce wraz z pasta curry.
Jemy samo lub z kaszą, ryżem, chlebem,...jak chcecie :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz