Składniki:
- ząbek czosnku
- pół cebuli
- papryka czerwona
- pół cukinii
- pół kostki tofu naturalnego lub wędzonego
- kilka różyczek brokułu
- sos sojowy, 3 łyżki
- pieprz
- chiński makaron pszenny
- garść orzechów nerkowca (ew. orzechów ziemnych)
Wykonanie:
Czosnek kroimy w plasterki, cebulę w piórka, paprykę w paski, a cukinie w słupki :)
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy czosnek. Gdy delikatnie się przesmaży, a nawet podpiecze, dodajemy cebulę, podgrzewamy do zeszklenia.
Dodajemy ser i orzechy. W międzyczasie zgodnie z instrukcją z opakowania gotujemy makaron.
Makaron odcedzamy, przekładamy na patelnię mieszamy i łączymy z pozostałymi składnikami i nakładamy na talerze.
Smacznego :)
1 komentarz:
zdrowo i sycąco- super! ;)
Prześlij komentarz