poniedziałek, 10 listopada 2014

Sałatka z cieciorki ze świeżymi warzywami


O zaletach ciecierzycy pisałam w poście z przepisem na hummus. Tym razem inny pomysł na jego wykorzystanie, w sałatce ze świeżymi warzywami.

Składniki:

  • szklanka ugotowanej ciecierzycy
  • garść rukoli
  • pomidor
  • kilka oliwek
  • pół brokuła
  • pietruszka
  • ew. ser feta, lazur, inne :)

Wykonanie:

Do miski wsypujemy ciecierzycę, pokrojone oliwki i pomidor.



Ugotowany na chrupko brokuł rozdzielamy na cząstki i wraz z rukolą dodajemy do pozostałych składników.


Skrapiamy oliwą, mieszamy i sałatka jest gotowa :)


Możecie dodać ser, który wzbogaci smak.

Smacznego! :)

1 komentarz:

Foodmania pisze...

świetna sałatka, w moich smakach! chętnie bym skosztowała :)